Варикозне розширення вен виникає через порушення відтоку крові з нижніх кінцівок. Найчастіше цю проблему мають люди від 40 років. Однак через малорухливий спосіб життя ця проблема все частіше з’являється і у молодих людей.

Водночас, схильність до варикозу є спадковою. Тому чим раніше почати діяти для запобігання розвитку хвороби, тим менше проблем із венозним кровообігом буде у майбутньому.

Спочатку на шкірі з’являються лише «павутинки» фіолетових судин, біля гомілок, стегон чи колін. На цій стадії захворювання зазвичай відсутні додаткові недуги, наприклад, біль у ногах та набряк.

Без лікування початкова стадія варикозу може швидко перерости у більш серйозну форму захворювання, основний симптом якої добре видно – болючі сині і товсті вени, які набрякають.

У багатьох випадках внаслідок порушень кровообігу розвиваються виразки ніг, які швидко прогресують.Важливо знати, що варикозне розширення вен само по собі не пройде, натомість може виникнути небезпечна для життя хронічна венозна недостатність.

Запрошуємо на консультацію та огляд із УЗД. Наші фахівці допоможуть з’ясувати складність ситуації та підібрати найбільш оптимальне лікування для вашого випадку.