6 розваг, дозволених влітку з варикозом
Хвилюєтеся, що літо - не час для розваг, адже у вас варикоз? Не псуйте собі нервові клітини. Для людей, які мають варикозну хворобу, звичайно, є застереження щодо активностей влітку, але, як правило, їх перебільшують.
Ось рекомендовані літні розваги від клініки Чеховського:
1. Ходьба. Вона стимулює роботу гомілкових м'язів, а це допомагає венам ніг повернути кров до серця. Тож залишається тільки обрати маршрут: ліс, гори, річка, парк - все це у вашому розпорядженні.
2. Катання на велосипеді. Коли ви крутите педалі, гомілки працюють, але навантаження на зв'язки та суглоби - мінімальне. Тому час змінювати машину на велосипед і по-новому відкривати світ.
3. Плавання. Так ви не просто активуєте м'язи ніг, але й отримуєте лімфодренажний масаж через поступовий перепад тиску. А ще вода чудово освіжає. То як щодо плавання у гірській річці?
4. Йога. Це чудовий спосіб покращити циркуляцію крові та полегшити симптоми варикозу. Ви можете одночасно насолоджуватися свіжим повітрям та покращувати стан своїх ніг.
5. Пробіжка. Вона забезпечить добре кровопостачання кінцівок. Тому обирайте для себе не дуже довгі дистанції і легко та невимушено допомагайте своїм ніжкам.
6. Політ. Так, із варикозом можна літати літаком. Але у такому випадку все ж рекомендуємо одягати компресійні панчохи, щоб переліт був безпечним.
Усе, можете починати виконувати активності, які найбільше вам подобаються.
А якщо вам або вашим близьким потрібна консультація фахівця, ми радо вам допоможемо!